Fortrydelsespiller. Fortrydelsespille 2019-05-08

Fortrydelsespiller Rating: 7,8/10 1863 reviews

Læge Susanne Lundberg

fortrydelsespiller

Bivirkningerne forsvinder som regel inden for 48 timer. Det bliver i lægelige termer kaldt for nødprævention, og er kun beregnet til absolut nødstilfælde. De 2 slags fortrydelsespiller er lige effektive og bivirkningerne er de samme. Vær derfor opmærksom på din cyklus den efterfølgende tid. Pillens effekt afhænger af, hvor hurtigt man indtager pillen efter endt samleje. Levonelle NorLevo forhindrer graviditet med op til 95 %, hvis pillen tages inden for 24 timer efter, du har haft ubeskyttet samleje, og den kan tages op til tre dage efter.

Next

Læge Susanne Lundberg

fortrydelsespiller

Generelt starter man p-pillerne på første menstruationsdag, fortsætter til den ene blisterpakke er tom, holder 7 dages pause og starter så igen på en ny blisterpakke. Hvis du foretrækker ikke at tage en pille, men stadig har brug for nødprævention efter ubeskyttet samleje, bør du tale med din læge om andre muligheder. Kan man bruge fortrydelsespiller i stedet for anden prævention? Hvis du får en spiral sat ind inden for 7 dage efter et ubeskyttet samleje, vil du opnå god prævention. Du kan jo også kontakte lægen for at være helt sikker om, man er blevet gravid. Den ene type piller indeholder det syntetiske hormon levonorgestrel.

Next

ellaOne

fortrydelsespiller

Fordele Spiraler kan efterfølgende efterlades som vedvarende prævention. En er en T-formet plastic-stav med kobberbelægning. Her vil en læge vurdere dine sundhedsdata og sikrer sig, at du er egnet til behandlingen. Begge typer kan købes uden recept på apoteket. Denne fortrydelsespille virker i praksis ved at ændre kroppens produktion af progesteron, som er det ansvarlige hormon, der sørger for, at æggestokkenes æg bliver frigivet, og derved sørger ellaOne altså for, at en graviditet som en konsekvens af den ubeskyttede sex stort set umuliggøres. De virker begge ved at udskyde ægløsning, sådan at hvis du har ubeskyttet sex eller præventionen svigter, så er der ikke noget æg at befrugte i æggelederen.

Next

Fortrydelsespiller kan tages, hvis du har haft ubeskyttet samleje

fortrydelsespiller

Grundet præparatets nylige introduktion på markedet kendes de langsigtede bivirkninger ikke med sikkerhed. Denne type prævention beskytter ikke mod eventuelt seksuelt overførte sygdomme. Skulle de vise sig, at du har taget nødpræventionen for sent, vil der ikke være sket nogen skade på fosteret pga. Anbefalingerne kan dog variere fra produkt til produkt, så læs eller spørg apoteket eller lægen. Som udgangspunkt må du forvente, at varen skal returneres i en stand, så den kan sælges igen som ny.

Next

Læge Susanne Lundberg

fortrydelsespiller

Behandlingen består af 1 tablet, som du skal tage så hurtigt som muligt efter det ubeskyttede samleje — helst inden for 12 timer og senest inden 72 timer 3 døgn. Man skal betragte fortrydelsespiller som en absolut nødprævention. Sidder du nu tilbage med et spørgsmål om fortrydelsespiller, så kig her. Nødprævention virker ved at hindre graviditet i at opstå. Spørg, hvis du er i tvivl om brugen. Hormonbaseret nødprævention er der to slags af, der begge fås som en pille.

Next

Læge Susanne Lundberg

fortrydelsespiller

Ønsker du at beskytte dig selv mod tilfælde, hvor uheldet kan være ude, kan du købe ellaOne hos 121doc. De kan ikke bruges som fast prævention. Hvis du tager nødprævention, fordi du har glemt at tage dine p-piller, så skal du forsætte p-pillerne perioden ud, selvom du har taget en fortrydelsespille. Der er nogle ting, du skal tænke på, hvis du har taget nødprævention som piller. Man kan opleve brystspænding, kvalme, opkastninger, hovedpine og måske blødning. For så kan menstruationen skyldes nødpræventionen, og jeg ved ikke, om det gør nogen forskel? Kobberet påvirker også sædcellerne, så der måske ikke sker en befrugtning af af ægget.

Next

ellaOne

fortrydelsespiller

Præventionsmetoder, som fx , , , og , er langt mere effektive - og har ingen eller kun få bivirkninger. Dette kræver kontakt til lægen. Fortrydelsesret og returret Når du handler i en fysisk butik, er det op til sælgeren, om han vil tilbyde returret. Her vil en læge sikrer sig, at du er egnet til behandlingen, udskrive en recept og sende den til et apotek. Som nævnt bør du dog holde godt øje med, om din menstruation er forsinket, da det ikke nødvendigvis behøver at være en bivirkning ved fortrydelsespillerne, men i stedet kan være et tegn på, at du er blevet gravid.

Next

Nødprævention (fortrydelsespiller)

fortrydelsespiller

Det er en fordel, fordi pillen er let at få fat på. Læg mærke til, at det ikke er unormalt, at der kan forekomme nogen uregelmæssighed i din menstruationsblødning, når du har taget fortrydelsespiller. De nævnte bivirkninger er alle meget normale, og forekommer således i mere end 10% af tilfældene. Det kommer uden tvivl til at påvirke, hvor godt pillen virker: Hvis du kaster op eller har diarré, kommer den ikke til at virke lige så effektivt, eller har måske ikke haft chance for at virke, inden den kommer ud af kroppen igen. Højere doser af mifepriston kan forstyrre implantering og mifepristone kan, modsat levonorgestrel, godt afbryde et svangerskab. Behandlingen med levonorgestrel NorLevo, Levodonna, Frivelle skal helst påbegyndes inden 12 timer og senest 72 timer efter det ubeskyttede samleje. De mest almindeligt forekommende bivirkninger er hverken farlige eller skadelige, og er som regel overstået igen i løbet af 48 timer.

Next

Fortrydelsespiller

fortrydelsespiller

Fortrydelsespillen kan tages med eller uden mad og med et stort glas vand, men vær dog opmærksom på, at hvis du kaster op inden for 3 timer efter indtagelsen af din ellaOne pille, så bør du straks kontakte en læge, fordi så kan du ikke være sikker på, at fortrydelsespillen har nået at have den ønskede effekt i din krop, og derved lever risikoen for en graviditet stadigvæk. Det befrugtede æg vandrer derefter ned mod livmoderhulen, indtil det efter ca. Så man skal anvende kondom indtil, man begynder på næste menstruation. Til trods for de bedste hensigter kan uheldet ske, og du kan havne i en situation, hvor du har brug for nødprævention. Man bør under alle omstændigheder gå til kontrol hos sin læge nogle uger efter oplægning af spiralen for at få sikkerhed for, at alt er i orden. Desto kortere tid, der går mellem endt samleje og indtagelse af pillen, desto større er effekten.

Next

Fortrydelsespiller

fortrydelsespiller

Stoffet kan bruges enten som nødprævention eller som abortivum, afhængig af om det bruges før eller efter implantering. Hvis man bestiller før kl 17. Sprang kondomet, glemte du at tage dine p-piller eller havde du ubeskyttet sex efter en bytur? Med andre ord er du altså sikker på, at din fortrydelsespille når frem i tide til at forhindre de alvorlige konsekvenser af dit uheld. Hvordan virker den aktive ingrediens Levonorgestrel? Fortrydelsespiller bør kun bruges én gang inden for samme menstruationscyklus. Man kan købe ellaOne på 121doc, fordi vi samarbejder med en række læger, som har mulighed for at udskrive recept baseret på en online konsultation som fuldføres før man kan bestille. En fortrydelsespille anvendes som nødprævention for at forhindre uønsket graviditet til kvinder, der har haft ubeskyttet samleje eller som har oplevet, at den anvendte prævention har svigtet.

Next